Кметът връчи златна значкаРусе на актьора Николай Урумов
Кметът връчи златна значкаРусе на актьора Николай Урумов / снимка:Община Русе

Кметът Пламен Стоилов отличи със златна значка актьора и режисьор Николай Урумов. Той гостува в Русе с представлението си „Ревизор“, на което е режисьор и чиято премиера беше съвсем скоро.

Актьорът сподели, че това е любимият му град и с удоволствие е работил с актьорите от ДТ „Сава Огнянов“, с които е имал пълния комфорт да изживее един нормален репетиционен процес. Николай Урумов каза също, че не случайно Русе е европейски град, защото тук всеки носи неговия дух – не само заради архитектурата и първите неща, Русе е център на духовността и културата.

Николай Урумов е бил военнослужещ в Русе и за първи път тук е влязъл в театър, където е изгледал всички представления и се е зародила магията и желанието му за игра. „За мен Русе е от особено значение, този град ме направи популярен с филма „Дунав мост“, каза още Урумов.

„Радвам се на срещите с хора, които обичат Русе и се гордея, че човек на изкуството като Вас ще носи на ревера си златната значка на нашия град“, заяви в заключение кметът Пламен Стоилов.