„Дунав 8806“ стартира сезона с победен обрат
„Дунав 8806“ стартира сезона с победен обрат / netinfo

Оспорвана в началото и предрешена в края на третата четвърт – такава беше среща между „Дунав 8806“ и „Монтана 2003“. Дунавки надвиха гостите си с резултат 71:61 и така записаха първа победа в НБЛ. Срещата беше излъчвана на живо в интернет с коментар директно от зала „Дунав“ от Максим Христов и Руслан Русев, треньор на „Дунав 2007“.

Резултатът през първата четвърт на срещата вървеше точка за точка и монтанки дори доминираха на терена, поради по-слабата игра на момичетата на Георги Божков в защита. „Сините феи“ откриха мача с първите 5 точки, но отборът на „Монтана 2003“ бързо се върна в играта и отговори със 7 точки. 14:14 показваше светлинното табло след първите 10 минути на двубоя. Монтанки водеха с малка преднина до края на втората част, която завърши с резултат 33:29 в полза на гостите.
По време на почивката водещият в залата – Миро Пеев, най-активният фен от агитката на „Дунав 8806“, направи игра с публиката, в която наградата беше ваучер за 50 лв. от онлайн магазин Ефреа. Феновете разучаваха нова хореография със специално подготвени за целта указания и цветни листи. Момичетата и момчетата от танцова формация „The Centre“ танцуваха за повдигане на настроението и спортния хъс в залата.

Обратът в двубоя започна в третата част, когато дунавки направиха серия от 8 точки, с която започнаха да оформят разлика в резултата, която до края на мача монтанки така и не успяха да стопят. Шампионките заиграха по-борбено и организирано след почивката. Кристина Сантяго реализира многократно успешни стрелби в подкошието и дунавки съвсем оправдано спечелиха преднина, която се изрази в 52:46 за домакините след края на третата част.
В почивката Миро Пеев отново зарадва фен на дунавки, като в импровизирана игра с публиката даде награда - ваучер ИнтерЛЕВ от „Нетуоркс България“. Последната част от двубоя между „Дунав 8806“ и „Монтана 2003“ вървеше през цялото време с преднина от 10 точки за отбора на домакините. Умората си каза думата и монтанки така и не успяха да стопят  разликата, довела до крайното 71:61 за „сините феи“ на Георги Божков.

Мерике Андерсон показа агресивната си и по-остра игра в тази среща и направи 5 нарушения, като отбеляза едва 9 точки. Най-резултатна за успеха на дунавки бе американката Кристина Сантяго с 25 точки. Капитанът на отбора, Зорница Костова се отчете с 15 и 7 асистенции, а „дабъл дабъл“ направи Аманда Джонсън след 10 точки и 10 борби.
За гостите Милена Томова завърши с 23 точки, а по 8 отбелязаха Радмила Нешева и Катя Кордова.