6 пожара са гасили огнеборците през последните 3 дни
6 пожара са гасили огнеборците през последните 3 дни / netinfo
На 23 декември сутринта противопожарен екип е гасил пожар в изоставено купе на лек автомобил “Опел” в кв. Средна кула. Причината била детска игра с огън.

Същата сутрин около 09.50 часа огнеборци от Ветово са били изпратени по сигнал за инцидент в къща в града. Причината се оказала печка на твърдо гориво. Заради неправилното ползване на отоплителния уред се е запушило помещение от къщата. За щастие до по-сериозни последици не се е стигнало.

На 24 декември в 05.03 часа е получен сигнал за пожар в къща в с. Ряхово. За гасене са били изпратени първо два екипа от районната служба в гр. Сливо поле, а след това още един екип от Русе. При пристигане на място пожарникарите заварват да гори една от стаите в къща, както и част от покривна конструкция на съседна къща – близнак. След ликвидиране на пожара се е оказало, че причината за запалването е вградена греда в комин. При произшествието са унищожени – 20 кв. м покривна конструкция, печка, хладилник, климатик, телевизор и покъщнина. <> Също на 24 декември в 09.10 часа противопожарен екип от районната служба в Две могили е изпратен по сигнал за пожар в лек автомобил “Москвич” в с. Кошов. Запалването възникнало заради техничаска неизправност. Автомобилът е бил спасен, унищожени са били акумулатор и гумени съединения.

В 19.21 часа в понеделник два екипа са изпратени за гасене на пожар в жилище на ул. “Панагюрище” в Русе. Отново строителна неизправност, долепена греда до комин, е станала причина за инцидента. При пожара са унищожени 4 кв. м.покривна конструкция.

Тази нощ след сигнал 02.28 часа на тел. 160, огнборците са гасили пожар в маза на ул. “Мидия Енос” в Русе, в бл. “Ген.Тотлебен”. Там са изгорели стелажи, врата, бутилки и три стола. Според живущи в блока помещението вероятно е било обитавано от бездомници, които са причинили пожара.

Два от сигналите за инциденти, през изминалите почивни дни са се оказали фалшиви – за пожар в блок 19 в жк “Дружба” в Русе на 23 декември и за изтичане на газ на ул. “Пчелина” в Русе на 24 декември.