Водят принудително в съда майката на момчето, което спечели 100 000 от лотарията, но парите взе възпитател
Водят принудително в съда майката на момчето, което спечели 100 000 от лотарията, но парите взе възпитател / Радка Минчева, архив
И двамата призовани за днес свидетели по делото срещу възпитателя, който получи печалба от лотарията вместо свой ученик, не се явиха и процесът бе отложен за 9 май.
Единият свидетел е майката на ощетения 15-годишен Иван Асенов. Тя била редовно призована и за втори път не се явява в съдебната зала, затова Районен съд-Кубрат разпореди принудително довеждане. Вторият отсъстващ свидетел е съученик на момчето, който е присъствал на закупуването на печелившия билет, той обаче не нередовно призован, не е установен адресът му.
Ще припомним, че през септември 2015 г. 42-годишният Ергин Хасан от село Драгомъж получи 100 000 лева от лотариен билет, закупен от магазин в Завет от неговия възпитаник.  Обвинението срещу възпитателя е за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, според Наказателния кодекс за подобно престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години. Ергин Хасан не се признава за виновен.