/ iStock/Getty Images
Многопрофилната болница за активно лечение "Св.Иван Рилски" в Разград дава шанс за придобиване на специалност на още млади лекари.

Обявените места за специализанти са в 12 медицински направления, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

По едно свободно място има за придобиване на специалност по акушерство и гинекология, анестезиология и интензивно лечение, клинична лаборатория, нервни болести, ортопедия и травматология, образна диагностика, педиатрия, психиатрия и ушно-носно-гърлени болести. По двама специалисти се търсят за работа в отделенията по вътрешни болести, пневмология и фтизиатрия и хирургия.

Четирима лекари започнаха специализация в МБАЛ-Смолян

Желаещите да кандидатстват за заемане на работните места в отделенията на болницата, която е акредитирана като база за придобиване на специалност, трябва да заяват това писмено в здравното заведение.

Директорът на лечебното заведение д-р Гечо Жеков заяви, че към днешна дата в разградската болница работят 15 лекари-специализанти.

По думите му обаче проблемът с липсата на достатъчно медицински персонал в болницата в Разград не е решен. Недостиг има не само на лекари, но и на медицински сестри. В Инфекциозното отделение на болницата например няма нито един местен кадър-инфекционист. Там са привлечени специалисти от съседни области, коментира още д-р Жеков. 
БТА