Обявиха конкурс за шеф на Районна прокуратура-Разград
Обявиха конкурс за шеф на Районна прокуратура-Разград / Радка Минчева, архив

Висшият съдебен съвет обяви конкурс за избор на административен ръководител на Районна прокуратура-Разград. Мандатът на настоящия шеф Любомир Георгиев изтича на 1 юни – става ясно от сайта на ВСС.

Обявата за конкурса е публикувана в „Държавен вестник“ на 8 май, от която дата започва да тече 14-дневният срок за подаване на документи за участие. Към заявлението за включване в конкурса се прилагат още десетина документа: подробна автобиография, подписана от кандидата; нотариално заверено копие от диплома за завършено висше образование по специалността „Право”; нотариално заверено копие от удостоверение за придобита юридическа правоспособност; свидетелство за съдимост, издадено за участие в конкурс по Закона за съдебната власт; медицинско удостоверение, издадено в резултат от извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване; нотариално заверено копие от трудова/служебна книжка и/или осигурителна книжка; концепция за работата им като административен ръководител /която трябва да съдържа: лична мотивация за заемане на длъжността; анализ и оценка на състоянието на органа на съдебната власт; очертаване на достиженията и проблемите в досегашната му дейност; набелязване на цели за развитието и мерки за тяхното достигане/; удостоверение от Националната следствена служба, Столичната следствена служба или от окръжните следствени отдели към окръжните прокуратури за образувани досъдебни производства; декларация за имотното състояние и произход на средствата за придобиване на имуществото по образец, утвърден от ВСС и други документи, които по преценка на кандидата имат отношение към професионалните или нравствените му качества.

Пак на сайта на ВСС е обявена и датата за провеждане на събеседването с двамата кандидати за друг вакантен пост в Разградски съдебен район. За длъжността „административен ръководител“ на Районна прокуратура – Исперих кандидатите са двама: Иван Иванов и Валентин Цанев.