Нов спортен комплекс за борци и лекоатлети обеща Денчо Бояджиев
Нов спортен комплекс за борци и лекоатлети обеща Денчо Бояджиев / Радка Минчева

Нов спортен комплекс за клубовете по борба и лека атлетика през следващия мандат обеща независимият кандидат за кмет на Разград Денчо Бояджиев. Това стана на среща със спортни деятели от региона. Бояджиев препоръча на клубните ръководства  да кандидатстват за вземане на концесии на спортните обекти, както успешно от години работи стрелбата с лък, същото предстои и на футбола и тениса.

Грижата за спортните бази ще е сред основните в следващия мандат - стана ясно от коментарите на независимия кандидат за кмет на Разград Денчо Бояджиев. Сред приоритетите в тази сфера е изцяло реновиране на спортна зала „Абритус", която в момента не функционира. Ще се направи проект на по-малка стойност за физкултурен салон на ГПЧЕ и ще се търси финансиране. Ще се обсъжда и вариант за нов спортен комплекс за два от спортовете, които след окончателната реконструкция на стадиона ще останал и без зали за тренировка - борба и лека атлетика.

Въпрос на архитектурно решение ще бъде къде да бъдат изградени евентуално новите бази, защото и леката атлетика, и борбата ще трябва да им търсим други решения, а това няма как да стане без ново строителство. То ще съобразено с новото строителство с олекотени конструкции, които хем да бъдат по-евтини, хем да бъдат и функционални.

Има варианти за ползване на спортна база в близост до града - залата в завод „Диамант" и училището до предприятието - даде идея Бояджиев.

Още в началото на новия мандат Разград ще се сдобие с ново спортно съоръжение - припомни Бояджиев. Предвижда се детско-юношеския спортен комплекс на „Лудогорец" да бъде завършен в края на ноември. Независимият кандидат за кмет препоръча на представителите на спортни клубове и още един вариант - ползването на училищни салони за тренировки.