/ www.gong.bg
Лудогорец е с нов треньор от днес - това стана ясно на пресконференцията на ръководството на тима, която първоначално бе предвидена за представяне на нов спонсор, но оставката на Херо и назначаването на бразилеца Пауло Аутуори за старши треньор изместиха другото събитие

„Лудогорец следва своята стратегия да надгражда. През годините сме си поставяли винаги все по-високи цели. Нашата главна цел е била винаги клубът да се развива и да се мерим с над средноевропейското ниво”, сподели изпълнителният директор Ангел Петричев.

„От вчера Лудогорец има главен мениджър – Пауло Аутуори. Една легенда на бразилския и световния футбол. Вчера нашето желание беше той да стане главен мениджър в клуба, силният човек, който да отговаря за спортно-техническите въпроси в първия отбор. Искахме да въведем нова концепция.

На Димитър Димитров му беше предложено да остане треньор. Но той пожела да напусне, снощи до късно разговаряхме с него. Джентълменски говорихме. Разменихме виждания. Той подаде своята оставка. Димитър Димитров вече не е треньор на Лудогорец. Може би от екипа му само Детелин Маслов ще остане в клуба, но той ще остане в ДЮШ.”, сподели Ангел Петричев.
Лудогорец представи и новия си спонсор.

„Слагаме началото на едно сътрудничество с една компания, която подпомага футбола в България. Логото на Ефбет е на доста стадиони и инвестира в българския футбол. Изключително благодарни сме, че има такива компании, които подпомагат българския футбол.”, сподели Ангел Петричев.

„Пожелавам им да стигнат далеч в Европа и с нашата подкрепа”, обявиха от името на спонсора. „Договорът е за три години, като параметрите са търговска тайна. Той е достатъчно добър за Лудогорец”, добави Петричев.
Изпълнителният директор на Луодгорец Ангел Петричев коментира треньорската рокада в тима.

Шефът при „зелените“ се изрази метафорично, заявявайки, че разградчани имат един модерен боинг и е важно кой ще го управлява. „Целта на Лудогорец винаги е била да се развива. Стоенето на едно място води до спад в развитието. По същата причина привлякохме и Диас. Искаме във всички посоки клубът да се развива.

Инвестираме в разширяване на бази, стадиони, но сега имаме един модерен боинг, който е важно кой ще го управлява. Кадрите в крайна сметка решават всичко. Всички сме респектирани от визитката на този специалист. Мисля, че такъв у нас не е идвал.

Ние се надяваме той да ни помогне не само да вдигнем нивото в спортно технически план, но съм убеден, че можем да черпим от него. Той ни грабна с това, че обича да работи с млади играчи. Виждате каква вълна от таланти има Лудогорец. Вярвам, че ще ни помогне и в тази посока. Убедени сме, че можем да се съветваме и по други въпроси касаещи развитието на клуба“, каза Петричев.

„Много страховито звучи задължително влизане в групите на Шампионска лига. Турнирът става все п-сложен за отборите от нашата черга“.

„Благодарни сме на Херо, работили сме една година заедно с него и сме постигнали успехи с него. Благодарим на Херо за свършената работа, имахме хубави моменти заедно с него. Не съмняваме, че той ще постигне успехи в бъдеще“, коментира още Петричев. 

Отборът на Лудогорец обяви и пълната си програма и всичките си шест контроли по време на подготвителния лагер. Прави впечатление, че седемкратните шампиони на България ще изиграят шест проверки, като една от тях ще е срещу националния отбор на Сирия.

Другите спаринги ще са срещу шампионите на Азербайджан и Швейцария – Карабах и Йънг Бойс. Останалите съперници на „орлите“ ще са Марица Пловдив, Вакер Инсбрук (Австрия) и Ахмат (Русия).

До 15 юни „зелените“ ще бъдат на лагер в Смоля, а от 18 юни до 1 юли ще се готвят в Австрия.

 Ето и пълният график на спарингите:

15 юни – Лудогорец – Марица Пловдив (срещата ще се проведе в Смолян)

20 юни – Лудогорец – Вакер (Австрия)

23 юни – Лудогорец – Карабах (Азербайджан)

26 юни – Лудогорец – Ахмат (Русия)

27 юни – Лудогорец – Национален отбор на Сирия

30 юни – Лудогорец – Йънг Бойс (Швейцария)