Юношите на „Цървена звезда“ отмъстиха за Шампионска лига: биха „Лудогорец“ на дузпи
Юношите на „Цървена звезда“ отмъстиха за Шампионска лига: биха „Лудогорец“ на дузпи / Радка Минчева
Юношите на „Цървена звезда“ отмъстиха за Шампионска лига: биха „Лудогорец“ на дузпи
93230
Юношите на „Цървена звезда“ отмъстиха за Шампионска лига: биха „Лудогорец“ на дузпи
  • Юношите на „Цървена звезда“ отмъстиха за Шампионска лига: биха „Лудогорец“ на дузпи
Юношите на „Цървена звезда“, родени през 2002 г., отмъстиха на „Лудогорец“ за отстраняването на мъжкия тим в предварителната фаза на последното издание на Шампионска лига миналото лято. Това стана на финала на първото издание на юношеския турнир „VIVACOM CUP“, с който „Лудогорец“ откри разширението на Тренировъчната си база „Гнездо на орли“.
Юношите на „Лудогорец“ и „Цървена звезда“ се срещнаха на финала на турнира „VIVACOM CUP“, след като се класираха на първите места в двете групи, оформени за надпреварата. Оспорваната среща се игра пред погледите на спортни специалисти като руския национален селекционер Станислав Черчесов, легенди на българския футбол като Георги Димитров-Джеки, Емил Костадинов, Даниел Боримиров, футболисти от мъжкия тим на „Лудогорец“, както и политици – служебният премиер Огнян Герджиков, двама новоизбрани депутати от региона Денчо Бояджиев и Десислава Атанасова. Малките футболисти не успяха да си вкарат голове и се стигна до дузпи, при които по-точни се оказаха гостите от „Цървена звезда“. Те получиха шампионската купа от турнира от представител на спонсора на четиридневното състезание. Кирил Домусчиев пък връчи купата за второто място на капитана на юношите от своя отбор Хидает Хюсеин. За трето място се пребориха момчетата от „Краснодар“, в малкия финал те биха „Левски“ с 4:0. На премиера Герджиков се падна честта да връчи първия плакет на официалната церемония – наградата за фейърплей получи капитанът на „Ботев“-Пловдив. Индивидуалните награди връчваха футболисти на „Лудогорец“. Моци даде наградата на най-добрия защитник, който се оказа от „Левски“, Дяков награди плеймейкъра на турнира – футболист от „Краснодар“, Марселиньо – нападателя на „Лудогорец“ Петър Георгиев, а Влади Стоянов с патерици излезе, за да поздрави най-добрия вратар на турнира – спасилият две дузпи страж на „Цървена звезда“.
С турнира бе открито разширението на новата Тренировъчна база на Детската академия на „Лудогорец“. В него са инвестирани 15 милиона лева, а със съществуващите от няколко години терени общото вложение на братя Домусчиеви в базата е 25 милиона лева. Това обаче не окончателната цифра, тъй като предстои трансформиране на досегашната административна сграда в модерен Медицински център, а едновременно с това и изграждане на хотел-общежитие, в което ще живеят юношите на „Лудогорец“. Хотелът ще не намира над старата част на базата – обясни Кирил Домусчиев. С тази база терените, на които, различните формации ще могат да се подготвят стават общо 9, на базата до единия от терените има и трибуна с 2000 места, където могат да се играят мачове от Б-група.
На официалната церемония Кирил Домусчиев подчерта, че това е поредният прекрасен миг в историята на клуба. „Щастлив съм, че стъпка по стъпка, превръщаме своите мечти в реалност. Радостно е не само, че мъжкият отбор, децата и юношите ни постигат сериозни успехи, а че и ние успяваме да построим всичко необходимо за тези успехи“, каза той.
Другият благодетел на Лудогорец Георги Домусчиев призна, че досега е завиждал на големите европейски клубове за базите им, но сега е горд, че и Лудогорец ще работи при такива условия.
 „Тогава благородно им завиждах, а днес се чувствам горд, че и нашите деца, децата на Лудогорец, вече имат възможност да се радват на такива чудесни условия“,
Със суперлативи се изказа за българските шампиони премиерът Огнян Герджиков.
„Изумен съм, от това, което виждам. Ако преди 10 години някой ми бе казал, че Лудогорец ще стане пълен хегемон в нашия футбол и ще печели титлата толкова години подред, нямаше да му повярвам, а щях да го обявя за луд. Ето, че това вече е реалност. Нещо повече, Лудогорец често ни дава поводи за гордост с успехите си по европейските терени“.
Базата на Лудогорец получи и благословията на Русенския митрополин Наум, който отслужи водосвет за откриването на комплекса.
Лентата на новата база срязаха братя Домусчиеви, премиерът Огнян Герджиков и кметът на Разград д-р Валентин Василев. В музикалната програма участваха таланти от Центъра за работа с деца в града.
Чуйте още от прикачения звуков файл. 

Юношите на Цървена звезда отмъстиха за Шампионска лига: биха Лудогорец на дузпи
Радка Минчева