Болниците в област Разград имат готовност да окажат медицинска помощ и грижа на бежанците от Украйна при нужда, съобщиха от ръководствата на лечебните заведения.

УМБАЛ-Бургас предлага работа на украински медици

Многопрофилната болница за активно лечение „Св. Иван Рилски“ в Разград има готовност да отдели 22 легла за лечение на украински граждани, от които две интензивни и 10 хирургични. Заделени са пет легла и в детското отделение. При нужда броят може да се актуализира. 

"Кубратската болница също ще отвари врати за оказване на пълна медицинска помощ и подкрепа при нужда и необходимост на украинските бежанци", каза временно изпълняващият длъжността управител на лечебното заведение д-р Леман Балканджиева.

По думите ѝ болницата разполага с достатъчно персонал и лекарства. „Наш дълг като медици е да осигурим добро здраве на всеки един от тях, за да могат да се справят по-лесно с нелекия път, който им предстои“, допълни д-р Балканджиева.

Генчовска посрещна на ГКПП Дуранкулак евакуираните от Киев българи

Готовност да помагат при нужда изрази и управителят на исперихската болница д-р Иван Гайдаров. „Имаме готовност във всеки един момент. Ще помогнем с каквото можем", каза медикът.

Той добави, че болницата в Исперих е осигурена с достатъчно лекари и медицински персонал, разполага и със свободни легла. 
БТА