/ iStock/Getty Images
"В област Разград 22 политически сили регистрираха листи с кандидати за депутати за предстоящите предсрочни парламентарни избори", съобщи говорителят на Районната избирателна комисия Юмгюл Ахмедова.

Документи за регистрация в законоустановения срок са подали 14 партии, без ПП "ПОДЕМ" и осем коалиции. С пълни кандидатски листи с по осем души ще се явят две партии и пет коалиции. За четирите мандата от Разградския избирателен район ще се борят 110 кандидати за народни представители.

Изтеглиха жребия за номерата в бюлетината за изборите

Общо 135 595 жители на областта са с право на глас според предварителните списъци. В сравнение с предходните редовни избори избирателите са с 344 по-малко. Те ще могат да упражнят вота си в образуваните 193 секции в седемте общини на областта.

В Осемнадесети избирателен район за изборния ден ще бъдат ангажирани 1623 членове на СИК. Те са извън избирателните секции, които впоследствие ще бъдат разкрити в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, както и в секциите в местата за лишаване от свобода и за задържане.
БТА