Закрила на детето
Закрила на детето / dariknews.bg
В Пловдив днес и утре се провежда 37-то заседание на Националния съвет за закрила на детето (НСЗД). Членове на съвета са заместник министрите на МТСП,МВР,МОН, МЗ, ММС, МП, МК, МВнР и редица НПО, работещи „със“ и „за“ деца. Заседанието се провежда извън София като послание за значението, което имат регионалните и местни аспекти при планиране на политиките за децата.

Председателят на ДАЗД Офелия Кънева ще председателства заседанието и ще фокусира вниманието на членовете на НСЗД върху важни събития и мерки, които следва да се предприемат в изпълнение на държавната политика в тази сфера: междинен преглед на Националната програма за закрила на детето, информация за нови услуги и за функционирането на Националната телефонна линия за деца (НТЛД) с единен европейски номер 116 111, представяне на новата четиригодишна програма за България на УНИЦЕФ, ще се направи преглед на младежките политики и добри практики на НПО и други.
           
По традиция, представител на Съвета на децата ще участва в заседанието и ще представи информация за становищата и инициативите, които планират за отбелязване на европейския ден за превенция за сексуално насилие и сексуална злоупотреба и международния ден на детето-20 ноември.