/ Тина Соколова
Тодор Попов
101717
Тодор Попов
  • Тодор Попов
"Най-рано от късна есен ще може да започне строителството на Западния околовръстен път в Пазарджик", съобщи кметът на града Тодор Попов.

Въвеждат ограничения по пътищата в Пазарджишко заради ремонти

"Повечето предварителни дейности са извършени, но самите процедури за възлагане на поръчка отнемат време", поясни градоначалникът при прогнозирането на сроковете и помоли да не се спекулира по темата.

В момента се прави проектирането на бъдещото шосе от бъдещото кръгово на Бошулско шосе до моста „Атлантик“. Проектът ще бъде финансиран от общината и ще бъде подарен на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Ремонтират две околовръстни шосета в Пазарджик

На приключване е отчуждаването на имоти по трасето. За държавното ведомство остава финансирането на строителството. Ако всичко върви нормално, до лятото на следващата година би трябвало да е изграден първият етап на Западния околовръстен път.

Вторият ще бъде директна връзка между Бошулско шосе и магистрала „Тракия“. Третият етап, който би могъл да се осъществи след 3-4 години, ще бъде от моста „Атлантик“ до село Главиница.

Така тежкият трафик от Родопската яка ще се изведе извън града по пряк маршрут до аутобана. Очаква се в мащабния проект да бъдат вложени над 100 милиона лева.

Чуйте повече в звуковия файл: