Записите на заповед били стил на Берберов
Записите на заповед били стил на Берберов / netinfo
Има данни, че поемането на задължения чрез записи на заповед е било стил на работа на арестувания президент на ФК"Марица" Рангел Берберов, заяви районният прокурор Любка Кръстева по повод намерените при обиските други 7 документа. Футболният бос и тримата му подчинени за задържани под стража след оплакване на негов подизпълнител, че със сила и заплахи е бил принуден за подпише запис на заповед за 78 600 лева.

Останалите намерени 7 документа касаят по-стари периоди - от началото на тази и от миналата година. Всички те са подписани в полза на шофьора на Берберов - Радослав Ангелов.Засега полицията и прокуратурата не са работили по тях и тепърва ще се проверява как са съставени те. Може да се окаже, че при тях няма изнудване или друго престъпление, но това ще стане ясно след разширяването на проверката, подчерта прокурор Кръстева.

Тя посочи, че работното обвинение за изнудване срещу Берберов и свитата му може да бъде преквалифицирано, тъй като при извършване на престъплението те са били въоръжени, нанесли са лека телесна повреда на потърпевшия бизнесмен Петър Лесов, а двама от тях са лежали и в затвора. Николай Ценов отскоро е на свобода след изтърпяване на присъда от 2 години и 8 месеца, а Петър Сивев- Сивака е осъждан 9 пъти. Ще се установява и дали тримата подчинени на Берберов са били в качество на длъжностни лица в негови фирми.

Ако изнудваният Лесов отново поиска защита, такава ще му бъде осигурена, каза прокурор Кръстева. Бизнесменът вече заяви такова желание с мотив, че се страхува за здравето и живота си. Според прокурора обаче най-добрата защита - задържането на рекетьорите, вече е факт.