Заловиха крадци, нападали в гръб! Обирали и коли
Заловиха крадци, нападали в гръб! Обирали и коли / pixabay.com

Четирима пловдивчани са заподозрени за опит за кражба. В Трето РУ постъпила информация от 55-годишен шофьор, че в нощта срещу събота на бул. “Васил Априлов” било проникнато противозаконно в таксиметровия му автомобил “Шевролет”, чрез разбиване ключалки на вратите. В хода на предприетото разследване служителите влезли в дирите на извършителите – трима мъже на 46, 25 и 24 години и 17-годишен тийнейджър. Те са задържани за едно денонощие. Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Пловдив.

Подобна мярка за неотклонение е взета и спрямо 57-годишен криминално проявен пловдивчанин. Около 09:30 часа на територията на автогара в Асеновград мъжът се опитал да открадне 200 лева от паркиран автобус, но бил заловен и отведен в районното управление. Срещу извършителя е образувано бързо производство.

В Трето РУ е задържан извършител на грабеж над възрастен мъж в Пловдив. Вчера 81-годишен карловец разказал в полицията, че около 06:20 часа на ул. “Напредък” бил нападнат от непознат, който го съборил на земята и издърпал от ръцете му 300 лева. При организираните незабавни издирвателни действия същия ден криминалистите установили автора – 19-годишен младеж от града, който е задържан за 24 часа. Предстои материалите по образуваното досъдебно производство да бъдат внесени в районната прокуратура.