Задържаха  престъпна група от касоразбивачи
Задържаха престъпна група от касоразбивачи / Dariknews.bg
Задържаха престъпна група от касоразбивачи
25658
Задържаха престъпна група от касоразбивачи
  • Задържаха престъпна група от касоразбивачи

Пловдивските полицаи разбиха престъпна група, занимаваща се с кражби на техника, бижута и пари. Това съобщи началникът на сектор „Противодействие на организираната престъпност" Константин Баков. Задържани са общо осем мъже на възраст между 28 и 56 години. Четирима от тях са арестувани снощи.

Касоразбивачите са действали на територията на Пловдив, Кричим и Пазарджик. Те са извършили множество кражби от складове и магазини, обясни Баков.

Двама от групата са били наблюдавани предварително от полицията. Извършени са претърсвания на адреси в Пловдив, иззети са множество вещи.

Трима мъже са били задържани в момент на извършване на кражба в неделя през нощта от складове в южната индустриална зона в Пазарджик. Те са пътували с лек автомобил "Фолксваген Сироко". Двама от тях са от Костенец, а един - от Пловдив.

Установено е, че членове на групата има и от Войнягово и Катуница. Шест от тях са криминално проявени.

След задържането на престъпната група са предотвратени кражби на строителна техника от складови бази в северната индустриална зона в Пловдив, на дублиращи кабели от електроразпределителната мрежа в града, както и на домови кражби в Кричим, допълни Константин Баков.

 /Чуйте от прикачения звуков файл./