Всички палати в панаира отворени за пръв път от години
Всички палати в панаира отворени за пръв път от години / netinfo

Монтажът на новата емблема на Пловдивския панаир, изработена от 10 000 стръка цветя, започва от утре и ще продължи 10 дни, съобщават от националния изложбен център. Отличителният знак ще бъде поставен вдясно от централния вход на комплекса, а вляво до откриването на Есенния панаир ще бъде инсталиран часовник с цифри от цветя и златни стрелки, подобен на съществуващите в парковете на Виена и Монако.

За пръв път от години по време на есенния панаир, който се открива на 24 септември, ще функционират всички палати, както и нови открити площи, съобщават от пресцентъра на изложението. В момента се довършват ремонтите в две палати, които не са ползвани от 15 години.

500 човека работят ежедневно по ремонтите в панаирния комплекс, които започнаха в средата на юли и ще приключат до края на следващата седмица.

До момента са направени 12 000 кв. м нови тротоари около и в панаира, съобщават от пресцентъра. Сменени са облицовките на централния вход и фасадата, сложени са 60 нови пилона, на които ще бъдат качени флаговете на 47 държави участници в "Есен 2007", подменено е и осветлението. Модерна напоителна система е изградена в трите парка на панаирното градче. Подлезът е облицован с естествен камък. До централния вход е оформен нов информационен център. В момента се преасфалтират 12 000 кв. м в комплекса.

Изградени са 12 000 кв. метра допълнителни експозиционни площи, за да се удовлетворят заявките на всички фирми. За тазгодишния Международен технически панари ангажираните изложбени площи са с 9% повече от миналата година. При чуждестранното участие ръстът е 22%. Досега участниците в Международния технически панаир са 3 641, с 3% повече от миналата година.