ВМРО-НИЕ: Властта се коалира с ДПС. Кметът отрича
ВМРО-НИЕ: Властта се коалира с ДПС. Кметът отрича / dariknews.bg

В Пловдив няма коалиционно управление и ние няма да го допуснем, съобщи кметът Иван Тотев в предаването Дарик кафе. Той допълни, че ГЕРБ е поела цялата отговорност за управлението. В момента Георги Титюков не отговаря за нищо самостоятелно и не взема управленски решения без намесата на други хора, каза още Тотев. Той не е коалиционен партньор на ГЕРБ с някакви собствени виждания в ресорите, които управлява, уточни кметът по повод думите на бившия градоначалник, който от своя страна по-рано заяви, че не е отговорен за скандалния договор с паяците, тъй като това било ресор на Георги Титюков.

От ВМРО-НИЕ представиха заповедта на Славчо Атанасов, с която той упълномощава директора на ОП „Охрана и сигнализация" Александър Стайков да проведе процедурата за възлагане на обществена поръчка и сключване на договор за репатриране на неправилно паркирани автомобили. Документът е от 29.06.2011 г. От доклада на Александър Стайков до и.д. кмет през месец май т.г. Георги Титюков, за избор на изпълнител по дейността репатриране на автомобили, става ясно, че предишният договор за паяците изтича на 25 ноември тази година. На въпрос дали е било възможно сключването на новия договор да се случи след балотажа, бившият главен секретар на общината Борислав Инчев отговори утвърдително. Не бившият кмет, а Стайков и екипът, който е изготвял клаузите, са хората, които трябва да отговарят за нередности или недообмислени неща в новия договор, категоричен бе той.

Лидерът на партията Петко Атанасов заяви, че новата коалиция в Общинския съвет била, цитирам - „зачената в грях". От ВМРО-НИЕ допълниха, че ДПС са вкарани във властта по втория начин, като са им обещани зам.-кметски места в някои от районите. Новосформираната група „ам-ам" в общинския съвет, която също е в коалиция с ГЕРБ и ДПС, е представена от Атака, Синята коалиция и Кауза Пловдив, каза общинският съветник Слави Георгиев.