ВМРО-БНД обвинява ВМРО-НИЕ в нарушение на закона
ВМРО-БНД обвинява ВМРО-НИЕ в нарушение на закона / снимки : Виктор Кадири /dariknews.bg

Групата общински съветници от ВМРО-НИЕ все още използват абревиатурата на ВМРО-БНД в местния парламент, което е в нарушение на правилника на Общинския съвет.  

Това заяви Александър Сиди от местната структура на ВМРО-БНД. Изпращаме декларация до Общинската избирателна комисия (ОИК), кмета и председателя на Общинския съвет с искане, 10-те общински съветници от ВМРО-НИЕ да станат независими, тъй като представляват партия, която не е регистрирана на изборите през 2007-ма година.  

В член 21 от правилника на местния парламент се казва, че общинските съветници могат да образуват политически представителни групи според партийните си принадлежности  на основата на регистрираните в ОИК -Пловдив за местни избори партии и коалиции.     

Общинските съветници от ВМРО-НИЕ са влезли в местния парламент като членове на ВМРО-БНД, но вече са изключени от там, допълни Александър Сиди. Според него, единственият начин да се реши проблемът е или да разпуснат групата си в Общинския съвет и да станат независими, или да приемат нов правилник.