В полицията нямало данни срещу Славчо Атанасов
В полицията нямало данни срещу Славчо Атанасов / netinfo

Кандидатът на ГЕРБ и ВМРО за кмет на Пловдив Славчо Атанасов не фигурира в информационните масиви на МВР като извършител на престъпления. Това заяви кметът на София Бойко Борисов, като цитира директора на областната полиция в Пловдив Ангел Рангелов, който е отговорил писмено на тяхно запитване.

Повод за изявлението на столичния кмет е публикация във вестник „Новинар” за това, че в Пловдив се носят слухове как Славчо Атанасов изнасилил 12-годишна ромка, докато работел като психолог в училище „Найден Геров” в Столипиново.

В разговор с апелативния прокурор на Пловдив Росен Димов неформалният лидер на ГЕРБ научил, че няма данни за подобни неща през 1996 година. Помолих Славчо Атанасов да декларира пред мен, че не е извършил това, което явно е компромат и лъжа, заяви Борисов. Той припомни, че преди дни за кандидат за кмет на ГЕРБ в Бургас се понесъл слух, че тровел малки деца. "Сега за Атанасов, каза софийският кмет, написаха, че изнасилвал малки деца. Надявам се, че няма да чуя, че аз ям малки деца, защото след Бургас и Пловдив е ред на София”, каза още Борисов.

Кметът помоли, който разполага с данни, да ги предостави в прокуратурата, на МВР или лично на него. Борисов помоли премиера Сергей Станишев, в качеството му на председател на партия, да възпре компроматите, „защото ще дадат много лош тон на предизборната кампания”.

Славчо Атанасов от своя страна заяви, че се е надявал в Пловдив най-после да има достойно състезание, но „се появяват гнусотии”. „Тази гадост обаче ще помогне изборите да се решат още на първия тур”, прогнозира кандидатът за кмет на Пловдив. Той заяви, че не знае кой точно е поръчал компромата, въпреки че „се съмнява в двама-трима източника”. Работа на органите на реда е да разследват откъде е дошла информацията, каза още Славчо Атанасов.