Уволниха дисциплинарно полицаи, шофирали пияни
Уволниха дисциплинарно полицаи, шофирали пияни / снимка: dariknews

Двама полицаи от Шесто РУ са дисциплинарно уволнени, защото са предизвикали катастрофи в пияно състояние. Това съобщи за Дарик директорът на пловдивската полиция комисар Тодор Чонов. Предстои да бъде уволнен още един полицай, който отново след употреба на алкохол е предизвикал ПТП тази неделя. 31-годишният Диян Попов е шофирал с 1,16 промила алкохол в кръвта. Дисциплинарни мерки спрямо него ще бъдат взети след като станат готови резултатите от кръвните проби.

И тримата полицейски служители са млади - на възраст между 30 и 40 години и нямат голям трудов стаж в системата на МВР, каза новият шеф на полицията. Последните два случая са леки, но при първия пострадалият 37-годишен Николай Ерелийски повече от два месеца е в тежко състояние.

Да бъде засилен контролът на състава и работата на служителите на Шесто РУ ще поиска Тодор Чонов от ръководството на управлението на среща тази седмица. Той бе категоричен, че всеки полицай, който шофира в нетрезво състояние ще бъде уволняван дисциплинарно, каквато е и заповедта на министъра на вътрешните работи.

Все още не са ясни резулатите от проверката в Трето районно управление,  каза Чонов. В началота на миналата седмица служители на Дирекция „Инспекторат" към МВР започнаха проверки там заради възникналия скандал за злоупотреби.