/ iStock/Getty Images
Към 22 септември 2020 г. на територията на областта има 17 новодиагностицирани случаи на COVID-19, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева. Случаите на COVID-19 на територията на областта, регистрирани в Националната информационна система, до момента са общо 1604.

"За изтеклите 24 часа има 3-ма хоспитализирани мъже, които са в задоволително състояние. Те са настанени в болници в Пловдив, единият е от община Лъки, друтите двама са от областния град. Общо хоспитализираните болни от Пловдивска област към момента са 51, 4-ма от тях са на интензивно лечение. От новите случаи има съответно заболели 12 мъже и 5 жени. Най-много са новорегистрираните от Пловдив – 10, Асеновград – 2, Куклен – 1, Лъки – 1, Карлово - 1, Съединение – 1 и Марица – 1". През изминалото денонощие няма новодиагностицирани медицински лица", съобщи още областният управител.

Всички нови случаи се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки от РЗИ. Към днешна дата в областта под карантина са 248 лица. На домашно лечение са 254 лица. Оздравели са 1237.

Починали до момента са 62-ма. Днес няма регистриран смъртен случаи с COVID-19.

„Относно проведеното епидемиологично проучване от РЗИ в училища и детски заведения до момента има само двама ученика с положителни проби и един учител, съответно две са карантинираните паралелки. Едната е в СУ“Паисий Хилендарски“ – това беше първият съобщен случаи. Втората паралелка - на първокласника от СУ „Св. Константин-Кирил Филосов“. Преподавателят е работил с лични предпазни средства, спазвайки указанията и по преценка на РЗИ не се налага поставяне на паралелки под карантина. Той също е от СУ „Св. Константин-Кирил Филосов“, коментира още областният управител и апелира да не се всява излишна паника.
Агенция "Фокус"