Трупата на Нешка Робева чества юбилей в Пловдив
Трупата на Нешка Робева чества юбилей в Пловдив / Нешка Робева

За своя 15-годишен юбилей Шоуто на Нешка Робева ще зарадва своите почитатели с национално турне в 12 града, сред които и Пловдив. Тази вечер от 19ч. в Многофункционалната спортна зала „Колодрума“ е началото на представлението.

Уникалната празничната програма включва най-доброто от всички спектакли на трупата, както и изпълнения на московския цигански ансамбъл „Русска рома” и Ибряма с неговия оркестър, които ще бъдат вплетени в спектакъла, режисиран от Нешка Робева.

Групата “Руска рома” е основана през 1990 година от циганския музикант Игор Федоричев - известен повече под псевдонима Сакизчи. Той е автор и на много аранжименти. Започвайки като музиканти в реномирани частни ресторанти, скоро групата се насочва към активни гастроли в Русия и зад граница – Италия, Сенегал, Германия, Франция, Испания, Харватия, САЩ, Канада, Латвия. Участват във фестивали в Полша, Чехия, Унгария.

РУССКА РОМА имат и многобройни участия в тв шоу програми. Свири ли са на една сцена с Джо Кокър, Би Джийз, Лили Иванова и др.

Имат издадени 4 самостоятелни албума и няколко сборни. В момента подготвят петия си самостоятелен албум.

Все още има свободни билети за мащабната продукция на Нешка Робева на цени от 15 до 40лв. Закючителният концерт от турнето на Шоуто ще бъде на 11 декември в Зала 1 на НДК.