Скандал между ГЕРБ и ВМРО за общински терен под надлез „Родопи”
Скандал между ГЕРБ и ВМРО за общински терен под надлез „Родопи” / снимка : dariknews.bg

Кметът на града Славчо Атанасов оттегли предложението за прехвърляне на концесията на авто-комплекса при надлез "Родопи". Това стана веднага след започване на днешната сесия на Общинския съвет, на която се очакваше това предложение да предизвика големи спорове и дебати. Веднага след решението на кмета Дани Каназирева от ГЕРБ взе думата и заяви, че с решението си кметът лишава съветниците от възможността да вземат едно правилно решение.

Според нея, ако до три месеца след фалита на "Булром газ" ООД правоприемникът не си потърси правата, всяка друга фирма може да стане правоприемник. Такъв е и сегашният казус, тъй като „Делта инвест ойл" и до сега не е проявила никакви претенции за правоприемственост.   

Според зам.-председателя на Общинския съвет Камен Шишманов, фирмата, спечелила концесията "Булром газ" ООД е обявила фалит, а за неин правоприемник се е обявила "Булром газ 2006" ЕООД.

Шишманов е категоричен, че правоприемник на фалиралата фирма "Булром газ" ООД, е фирма "Делта инвест ойл" и всеки опит да се даде концесията на обявилата се за приемник "Булром газ 2006" ЕООД, е сигнал за корупционни практики и лобиране за нечии корпоративни интереси.

Думите му се потвърждават и от становище на Районната прокуратура в Пловдив. Според него, не е налице каквато и да е индикация за правоприемственост между "Булром газ" ООД и "Булром газ 2006" ЕООД. В този смисъл прокуратурата смята, че ако общинските съветници вземат решение концесията да бъде прехвърлена на "Булром газ 2006" ЕООД, то ще бъде нарушен законът, защото от наличните документи е установено, че единствен правоприемник на концесионера е "Делта инвест ойл".