Сини търсят помощ от София за бутането на Караиванов
Сини търсят помощ от София за бутането на Караиванов / netinfo

Вътрешната опозиция в СДС – Пловдив ще търси помощ от столицата, за да свали от председателския пост в общинската организация Николай Караиванов. Това призна пред Дарик д-р Златко Илиев след заседанието снощи на Общинския съвет на СДС, на което лидерът на сините е отказал да подаде оставка. Според д-р Илиев, ако това не стане и в следващите дни, членове на партията ще поискат намеса от националното й ръководство.

Не сме нормална партия в нормални обстоятелства, за да подавам оставка заради изборния резултат, коментира Караиванов. Той повтори тезата си, че неуспехът на вота се дължи на това, че точно тези, които искат оставката му, са работили по време на кампанията за други кандидат-кметове и листи на други партии. Караиванов остава с един заместник – директорът на Общинската агенция за приватизация Чавдар Марев, след като Анастас Бадев, Александър Дяков и Петър Попов подадоха оставки, а д-р Дренски отдавна не посещава заседанията на ръководството.

Караиванов е получил след гласуване официални правомощия да подпише споразумение за обща работа с ГЕРБ и ВМРО в Общинския съвет, в който влязоха самият той и ресторантьорката Тони Симидчиева. За присъединяването на двамата сини към управляващото мнозинство Дарик съобщи преди повече от седмица. Парафирането на споразумението най-вероятно ще бъде в сряда.