Шофьорът-убиец на Ангел: Мислех, че влача куче
Шофьорът-убиец на Ангел: Мислех, че влача куче / снимка: Виктор Кадири/dariknews.bg
Шофьорът-убиец на Ангел: Мислех, че влача куче
45131
Шофьорът-убиец на Ангел: Мислех, че влача куче
  • Шофьорът-убиец на Ангел: Мислех, че влача куче

Не познавам този Киро, който наричат цар. Съжалявам за това младо момче, не съм искал да го убия. Това заяви пред Пловдивския окръжен съд 55-годишният Симеон Йосифов, който прегази 19-годишния Ангел Петров от Катуница. По думите му вечерта на 23-и септември той е се е върнал от Гърция и е тръгнал да закара хора от пловдивския квартал „Столипиново" в Катуница. Всички, които е возил той, са били пияни. На влизане в Катуница е станал сблъсък между хора на Кирил Рашков и тези, които е возил Йосифов. Възникнал е скандал, имало е и разменени удари. По думите на Йосифов хората му са се качили в микробуса и избягали, а някой казал: „Давай газ". Йосифов е признал пред адвоката си, че е усетил удара, но помислил, че е ударил куче, защото по-късно е видял косми по микробуса. Старши комисар Тодор Чонов обясни, че космите са от немската овчарка на Ангел, която той е разхождал вечерта. Йосифов разказа, че закарал хората с микробуса пред къщата на Кирил Рашков, където имало двама полицаи, които казали, че има блъснато младо момче. Той не е бил задържан и се е прибрал в дома си в „Столипиново", откъдето тръгнал за Турция. Там, по думите му, извършвал търговия. Два дни по-късно разбрал от съпругата му Роза Асенова, че е издирван от полицията и се е предал сам на турската граница.

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Тодор Чонов опроверга тази информация и заяви, че Йосифов е задържан благодарение на оперативно издирвателни мероприятия, включително и СРС-та и е бил обявен за общодържавно издирване.

Адвокатът на Йосифов Стефан Левашки заяви, че клиентът му е извършил пътнотранспортно произшествие, но то не е умишлено и на този етап не може да се говори за предумишлени действия преди да са готови резултатите от назначените експертизи. Той не пожела да коментира, познава ли се Йосифов с Кирил Рашков. Според него би било по-добре Йосифов да остане в ареста, заради напрежението в цялата страна. Самият Йосифов е казал, че в ареста е подложен на физически и психически тормоз от страна на други арестанти.

Все още не е ясно защо е имало сблъсък между хората на Кирил Рашков и тези, които е возил Йосифов, колко хора са били в микробуса, защо Йосифов ги е закарал пред къщата на Кирил Рашков и защо не е бил задържан веднага от полицаите. И до момента криминалистите не дават информация докъде е стигнало разследването, както и дали има поръчка за убийството на Ангел Петров.

В 12,45 съдът ще реши дали Йосифов остава в ареста.


Очаквайте подробности.