Шеф на РИОКОЗ ще се ваксинира в центъра на Столипиново
Шеф на РИОКОЗ ще се ваксинира в центъра на Столипиново / netinfo

Директорът на РИОКОЗ Пловдив д-р Ани Егинлиян и служители от агенцията ще си поставят ваксини срещу Хепатит “А” в медицинския център на Столипиново, за да видят хората от квартала, че имунизацията не застрашава здравето на децата им. “Призовавам кмета д-р Чомаков, районните администрации и лидери на ромски организации да последват примера ни. Съществува опасност средствата за договорените с министерството на Емел Етем ваксини, да не бъдат оползотворени в срок, ако ромите от Столипиново и Шекер махала не се отзоват на поканата за имунизация”, каза още д-р Егинлиян.

От санитарната агенция ще раздадат подаръци на първите сто имунизирани деца и техните родители. Ваксините ще бъдат осигурени след пряко договаряне между здравното министерство и фирми доставчици на лекарства, но все още не е ясно кога ще пристигнат ампулите. Още 12 заболели от хепатит са регистрирани в кв. Столипиново, новите случаи в Шекер махала са два.

Продължава изготвянето на списъците на 12 400 деца от двата ромски квартала, които подлежат на ваксинация и работата по ликвидирането на многобройните нерегламентирани сметища, казаха още от санитарната агенция.