Седмият заместник на Славчо – на работа от днес
Седмият заместник на Славчо – на работа от днес / netinfo

Общинският съветник от новата дясна група и бивш заместник –кмет на район Централен Георги Титюков от днес официално започва работа като седми вице на кмета Славчо Атанасов. Неговият ресор ще бъдат младежките дейности и спорта. Изграждане на 6 районни спортни зали - във всеки от кварталите - ще бъде един от приоритетите ми, каза Титюков пред Дарик.

Той призна, че до края на годината ще бъде с вързани ръце, тъй като бюджетът на Пловдив, в който са заложени около 1,8 млн. лева за спортни и младежки дейности, вече е приет. Сред първите му задачи ще бъде да обсъди с колегата си по европейските политики Ганчо Колаксъзов възможностите за кандидатстване по европроекти.

При отдаването на кварталните игрища под наем или на концесия, трябва да има заложени санкции за бъдещите инвеститори, в случай, че си позволят да искат такси от ученици до 18 години, смята Титюков.Според него е редно  останалите граждани, които ще ползват спортните площадки, да плащат. Концесионерът, който ще вложи 100 хиляди лева, все пак трябва да си избие разходите, каза новият заместник -кмет. Той припомни, че в миналия мандат опитът за отдаване на кварталните игрища се провали заради липса на интерес от бизнесмени, точно поради липсата на достатъчно приходоизточници.

Мястото на Титюков в местния парламент от квотата на Граждански съюз за Нова България ще заеме Едуард Сарафян. Това ще бъде вторият му мандат като съветник, като в първия той бе избран от СДС.