Ремонтът на Драматичния театър приключва през май 2016-та година
Ремонтът на Драматичния театър приключва през май 2016-та година / getty images

Очаква се ремонтът на Драматичния театър в Пловдив да приключи до месец май 2016-та година. Това заяви днес директорът му Кръстю Кръстев. Той определи годината като много успешна за театъра, който до момента отчита над 1.2 млн.лева приход от повече от 300 представления с 10 премиери и близо 100 хил. човека посещаемост.

Като успешна определи годината и директорът на Кукления театър Виктор Бойчев, който се отчете с увеличение на броя на посетителите спрямо миналата година. Не на последно място той изтъкна и факта, че актьорите на театъра му правят по 500 представления годишно, включително и такива за възрастни.

Успехи отчете и директора на Пловдивската опера Нина Найденова. По думите й 30% от публиката на операта през тази година са били чужденци, като се запазва ръстът от 80% посещаемост, спрямо 2012-та и 2013-та година. „Всичко това става на фона и на увеличение на средната цена на билета“, подчерта Найденова, която изтъкна, че е особено горда, че салоните се пълнят и от много млади хора вече.

Ресорният зам.-кмет Стефан Стоянов похвали и трите институции като подчерта, че работата им е пример за една от най-големите трансформации в културния живот на града.