Ремонти за над 50 млн. лв. отново ще предизвикат хаос през следващата година
Ремонти за над 50 млн. лв. отново ще предизвикат хаос през следващата година / снимка: dariknews.bg

Община Пловдив, ЕВН, ВиК и Ситигаз ще правят мащабни инфраструктурни ремонти за над 50 млн. лв. Това заявиха зам.-кметовете Руси Панчев и Александър Константинов. Със заповед на кмета Славчо Атанасов, ще бъде създадена координираща група, която ще подготви времевите графици на работа, защото голяма част от ремонтите ще се извършват по едно и също време.

ВиК има изготвена програма с графици и може да стартира с ремонтите още през следващия месец. Става въпрос за 18 млн. лв. за третия етап от подмяната на магистралните водопроводи в града. Ремонтите ще започнат от ул. „В. Априлов" при моста на ВХВП до моста на Панаира. Предстои и подмяна на водопроводи по големите магистрали като бул. „Шести септември", бул. „Кн. Мария Луиза" и ул. „Гладстон".

20 млн. лв. ще бъдат изхарчени за бул. „България" със средства от държавния бюджет. По същата програма Сити Газ и ВиК ще ремонтират подземната комуникация. 12 млн. лв. ще  инвестират от „Драгиев и Ко", „Инжстрой" и „Мостстрой" за ремонтите на ул. „Победа", бул. „Руски" и на моста на „Герджика".

ЕВН ще похарчат 4 милиона за топлофицирането на централната градска част - от ул. "Арх. Камен Петков", покрай стадион „Хр.Ботев" до ул. „Душо Хаджидеков". Работата там ще стартира през месец февруари 2010 г. и ще осигури отопление на 10 общински заведения през следващата зима, допълни Константинов.

„Сити газ" са готови да похарчат 10 млн. лв. за инфраструктурата на града, но само при готовност от страна на общината да инвестира в изграждането на инсталациите. Инвестиционната програма на Община Пловдив се подготвя в момента с формирането на бюджета за следващата година. По нея се предвиждат обекти като бул. „Марица" - Север и Юг, подлеза на ул. „Царевец" и продължението на бул. „Свобода".