РДНСК отново иска затваряне на бул.”Руски”, кметът не дава
РДНСК отново иска затваряне на бул.”Руски”, кметът не дава / снимка: dariknews.bg/архив

Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) отново иска да затвори бул. „Руски". Това заяви зам.-кметът Александър Долев. Той обясни, че в общината се е получило писмо от местния клон на дирекцията, в което се дава срок до 25-ти януари за затваряне на булеварда в отсечката от бул."6-ти септември" до моста на "Герджика". Мотивът им е, че обектът е пуснат в експлоатация преждевременно, без да има разрешение и издаден акт 16, добави Долев.

През месец юли миналата година от РДНСК отново издаде заповед за затваряне на булеварда и общината заведе дело в Административния съд, което спечели на първа инстанция и загуби на втора. В момента тече обжалване пред Върховния съд и номерът на РДНСК този път няма да мине, подчерта  Долев. Кметът Славчо Атанасов заяви, че на 25-ти януари бул. „Руски" няма да бъде затварян. Въпреки, че Атанасов го грози глоба от 1000 до 5000 лева, той бе категоричен, че няма да позволи да бъде парализиран половината град.

Проблемът с бул. „Руски" е заради финансов спор с фирма „Инжстрой", която ремонтира отсечката. Строителите искат допълнително 2 млн. лева и отказват да издадат акт 15, без който не може да се издаде и акт 16. Тези хора са участвали в конкурс и са подписали договор 1.4 млн. лева и повече пари от нас няма да получат, каза още Александър Долев.