Разясняват проекта „Независим живот“ в Комплекса на слепите в Източен
Разясняват проекта „Независим живот“ в Комплекса на слепите в Източен / http://www.iztochen.com/

Среща с гражданите с увредено зрение за запознаване с дейностите и изискванията за включването на потребители по проекта "Независим живот - Район „Източен", ще се проведе днес.

От 10ч. в Комплекса на слепите на ул. „Ландос" № 24 в Пловдив ще бъдат раздадени материали и готови заявления. По този повод зам.кмета и ръководител на проекта в пловдивския район „Източен” Емил Начев заяви, че при готовност на хората там, ще се отиде на място за приемане на документите през февруари. „Винаги сме готови да помогнем, защото това е наша основна задача”, заключи той.

Проектът се осъществява с близо 500 хил. лв. - безвъзмездна финансова помощ  по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

В рамките на проекта се цели подобряване качеството на живот и достъпа до услуги за социално включване на хора с увреждания и хора над 65-годишна възраст. Те ще получават и здравни услуги за преодоляване социалното изключване и бедността. Ще се създаде и Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда в Район “Източен”. В пазара на труда ще бъдат влючени лица, които полагат грижи за своите близки с увреждания, както и на трайно безработни, като се предвижда осигуряване на трудова заетост на 33-ма души и повишаване на тяхната квалификация.