Разбиха поредната банда фалшификатори на документи
Разбиха поредната банда фалшификатори на документи / netinfo
Четирима фалшификатори на български и чужди документи са задържани при специализирана операция на пловдивската полиция, ДАНС и Окръжна прокуратура, в която са участвали 120 служители на МВР и ДАНС.

Членовете на организираната престъпна група са арестувани на територията на Пловдив, Асеновград и Кърджали. Венелин Желязков/40г./,братятя Ресул Али/40 г./ и Сефер Али/38 г./ и Фейзула Фейзула/32 г./ са изработвали нови и преправяли стари лични карти, международни паспорти, шофьорски книжки и свидетелства за МПС. Дейността им е засечена през март-април, а реализацията е направена миналия четвъртък, каза окръжният прокурор на Пловдив Андрей Атанасов.

Комплектът фалшиви документи е вървял между 500 и 2000 лева, в зависимост от клиента. Пласирани са из цялата страна. Освен български, бандата е фалшифицирала и турски и ирански документи.

Трима от задържаните са осъждани и преди за сходни престъпления. От полицията отказват да коментират дали те имат връзка с някоя от разбитите в региона в последните години печатни бази за фалшиви документи. Окръжният съд им е наложил постоянна мярка задържане под стража.