Пуснаха под домашен арест ревнивеца, който отвлече жена си посред нощ
Пуснаха под домашен арест ревнивеца, който отвлече жена си посред нощ / Dariknews.bg
Пуснаха под "домашен арест" ревнивеца, който отвлече жена си посред нощ
24342
Пуснаха под "домашен арест" ревнивеца, който отвлече жена си посред нощ
  • Пуснаха под "домашен арест" ревнивеца, който отвлече жена си посред нощ

Пловдивският окръжен съд  отмени мерките за неотклонение "задържане под стража" на братята Никола и Михаил Михалеви, които отвлякоха 23-годишната Величка Дойкова и 5-годишната и дъщеря Донка. На 24-годишния Никола съдът определи „домашен арест", а на 29-годишния Михаил най-леката мярка „подписка",  с мотива, че двамата са неосъждани имат добри характеристики, полагат труд и живеят като пълноценни граждани.

На 9 ноември извършителите са нахлули в дома на  младата жена в село Царимир и насилствено са я качили, заедно с дъщеря й в автомобил "Мерцедес". Около полунощ те са били задържани от полицаите  в в сливенското село Ковачки, където живеят двамата братя.

По думите на адвокат Димитър Бодаков,  Величка, която е съпруга на Николай, е знаела, че същата вечер той ще дойде да я вземе. Според Бодаков става въпрос за частен, семеен битов спор, къде да живеят съпрузите.

Семейството има две деца. Величка е избягала 6 месеца преди това при родителите си с дъщеря й Донка, тъй като мъжът й я биел от ревност. Това не е първият случай в който младата жена си тръгва.  Според съпругът й  и адвокатът му, баща й всеки път  е искал откуп, когато дъщеря му се връща и това е причината тя да си ходи.

/Чуйте от прикачения звуков файл./

Николай и Михаил Михалеви са обвинени в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.

На заседанито днес съдът счете, че няма реална опасност те да извършат престъпления, или да се укрият,  и отмени мерките им  за неотклонение "задържане под стража".