Прокурори, експерти и журналисти ще консултират кмета
Прокурори, експерти и журналисти ще консултират кмета / netinfo
Граждански консултативен съвет, в който членуват видни общественици и експерти, бе учреден към кмета на Пловдив Славчо Атанасов. По негова идея структурата ще действа като коректив на местното управление. Тя обаче няма да дублира функциите на Общинския съвет, а ще генерира идеи за развитието на града, каза кметът при откриването на учредителното събрание.

Над 30 са уредителите на съвета, сред които - Районният прокурор Димитър Ангелов, директорът на Областната дирекция на полицията Ангел Рангелов, издателката Божана Апостолова, председателят на Търговско-промишлената камара Добрина Проданова, представители на организации на хора с увреждания, главни и отговорни редактори на най-влиятелните пловдивски медии и представители на едрия бизнес.

Сесиите на консултативния съвет ще бъдат месечни. На тях, освен учредителите, ще присъстват и всички зам.-кметове и представители на гражданските съвети от шестте района на Пловдив.

Първата сесия на новоучредената структура ще бъде през юли, когато ще бъдат сформирани работни комисии. Транспортните проблеми на Пловдив, които се подхранват от конфликтите между превозвачите, да бъдат тема на първото заседание, предложи главният редактор на Дарик радио – Пловдив Лалка Златанова. Тя връчи на кмета Атанасов папка с входирани в деловодството на общината въпроси по проблема, които от близо 2 месеца репортерите безрезултатно задават на различни представители на администрацията.