Преходът ще приключи, когато „Помак” вземе властта
Преходът ще приключи, когато „Помак” вземе властта / Интернет

„Преходът на България ще приключи, когато политическа партия „Помак” вземе властта! Това заяви Ефрем Моллов на днешната пресконференция, по случай учредяването на партията „Патриотично Обединение За Многообразие, Автентичност и Култура” (ПОМАК) в Пловдив.

Новото политическо формирование предлага нов модел на управление, с кауза, опряна на морал, честност и прозрачност, обединение на всички етноси  и прилагане на пряка демокрация..

Ефрем Моллов си позволи да цитира Иван Вазов с думите „ Лудите, лудите, те да са живи”.  Според него,  именно учредителите на партията са посочени за „лудите” от останалите управляващи.

Инициаторът на новата политическа формация, беше категоричен, че не смята да купува гласове за предстоящи избори, както правят всички други партии. Той определи ГЕРБ като „предпоследна писта на Партията майка”.

Според него, партиите на статуквото трябва да си поемат отговорността за кражбите, за бедността и това, че много българи са напуснали родината, заради условията, в които живеят.

„Няма да позволим някой да третира българите като роби!”

От „ПОМАК” заявиха, че при предсрочни парламентарни избори, партията ще участва в борбата за място в Народното събрание.

 

За създаването на новата политическа партия са необходими минимум 50 учредители и подписка от над 2 500 души.