Полицията върна отвлечения Мариян в сиропиталището
Полицията върна отвлечения Мариян в сиропиталището / netinfo

9-годишния Мариян Петров, който бе отвлечен преди 2 дни от психично болната си майка от Дома за деца в Калофер, е открит от полицията и транспортиран снощи в 21,30 ч. за сиропиталището. Детето е намерено в един от вагоните на влак, пътуващ по линията Пловдив - Асеновград.Това съобщи за Дарик дежурният в РПУ-Асеновград, където е намерено детето.

По-рано снощи полицията опроверга твърденията на директорката Людмила Шекерова, че момчето е намерено. Мариян не е бил открит в дома на болната му от шизофрения майка в Асеновград , въпреки че вчера тя е декларирала, че синът й е при нея. Директорката на калоферския дом за деца, лишени от родителска грижа, Людмила Шекерова отрече да е излъгала Регионалния инспекторат по образование и медиите, че детето е върнато в Дома още вчера. Тя заяви, че имала предвид установеното му местонахождение. Според полицията обаче заради психичното заболяване на майката показанията й не са надеждни.

Мариян е второто дете, което в рамките на 3 дни изчезва от калоферския дом за сираци. В понеделник срещу вторник трудноподвижният 7-годишен Васил прекара нощта в гората над града и бе открит от полицаи на следващата сутрин. Кметът на Калофер Христо Боев коментира, че персоналът на Дома е - цитирам - „некачествен” и трябва да стегне дисциплината си.

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието Александър Буздрев обаче заяви, че проверката в сиропиталището не е установила вина на директорката или възпитателите и те няма да бъдат наказани, защото причина за двата инцидента били психичните проблеми на изчезналите деца.