Поискаха 6 г. затвор за бившия кмет на Стрелча
Поискаха 6 г. затвор за бившия кмет на Стрелча / Дарик архив
Поискаха 6 г. затвор за бившия кмет на Стрелча
90363
Поискаха 6 г. затвор за бившия кмет на Стрелча
  • Поискаха 6 г. затвор за бившия кмет на Стрелча

Иван Евстатиев да лежи 6 години в затвора поискаха адвокатите на семейството на момичето от Стрелча, за което обвинението твърди, че е било изнасилено от бившия кмет на Пазарджик. Пловдивският районен съд даде ход на делото срещу Евстатиев и по него днес и утре текат разпити на свидетели.

Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев се появи в съда във видимо добро състояние, придружаван от адвокатката му Ташкена Колчева която сподели че, задържането му преминава в стационара на затвора, тъй като преди няколко месеца той получи инсулт, след което здравословното му състояние не бе добро. Колчева повтори тезата си, че Евстатиев е невинен, тъй като сексуалният акт с момичето е бил доброволен.

"6 години ефективна присъда, би било справедливо наказание". Това каза адвокат Иван Грошев, защитник на семейството на момичето.

“Травмата остава завинаги”, каза бащата на момичето Георги Белухов. По думите му дъщеря му ходи на училище, но все още изпитва страх при припомняне на случая.

В залата на пловдивския районен съд днес бе и братът на Иван Естатиев – Димчо, който заяви, че брат му не е изнасилвач и припомни, че е помагал на много хора докато е бил кмет.

Утре делото продължава с разпити на още свидетели.

чуйте още от аудиото