Пловдивските рокери се включват в националния протест пред Парламента
Пловдивските рокери се включват в националния протест пред Парламента / dariknews.bg/архив
Пловдивските рокери се включват в националния протест пред Парламента
86007
Пловдивските рокери се включват в националния протест пред Парламента
  • Пловдивските рокери се включват в националния протест пред Парламента

Над 400 пловдивски рокери от 6-те мотоклуба в града ще се включат в днешния национален протест пред Народното събрание срещу задължителната застраховка. Това съобщи в ефира на Дарик Гергана Тонева, президент на женския местен клуб „Непокорните”.Очаква се близо 10 хил. мотористи от цялата страна да окупират жълтите павета около 12 часа.

Те не са съгласни с новите правила от 1 януари, според които, ако превозното средство няма валидна „Гражданска отговорност” и тя не бъде подновена в рамките на месец, регистрацията му се прекратява служебно. Промяната засяга предимно мотористи и собственици на каравани и кемпери, които плащат застраховката само в сезона, в който пътуват.

Сделката на застрахователното лоби и Народното събрание се състои в това, че сме задължени да плащаме целогодишно „ГО“ за моторите си! Тези промени в застрахователния кодекс ни ощетяват“, категорични са от женския мотоклуб в града под тепетата.

Президентът на „Непокорните“ уточни, че протестът не е политически и всеки опит да се превърне в такъв ще бъде пресичан в зародиш.

Още за мотивите на протестиращите рокери, чуйте от Гергана Тонева в прикаченото аудио.