Пловдивският кмет: Направихме за София каквото можахме
Пловдивският кмет: Направихме за София каквото можахме / netinfo
Г-н Борисов е сериозен мъж и знам, че и той на мое място би защитил интересите на града, който управлява” – така пловдивският градоначалник Славчо Атанасов отговори на въпроса какво ще направи, ако столичният кмет поиска временно да се удължи договора за приемане на софийските бали на сметището в Цалапица.

Атанасов, който спечели изборите в Пловдив с подкрепата на ГЕРБ, заяви пред Дарик радио, че се надява: „от ГЕРБ да не бъдат особено настоятелни в тази насока”. Направихме за София каквото можахме, стига толкова, каза още Славчо Атанасов. Той отново уточни, че изявленията му свързани с формулата „боклук срещу пари” са на база хипотетични предположения.

Въпреки че пловдивският кмет цитира европейските норми, които не позволяват транспортиране на боклук от територията на една община в друга, той потвърди, че столичани имат интерес към завода за преработка на твърди битови отпадъци в Шишманци, дори нещо повече - той е от „жизнена необходимост” за София, посочи пловдивският кмет в интервю за предаването "Дарик Кафе".