/ DarikNews
Хиляди пловдивчани се качиха на Бунарджика днес, за да почетат Националния празник на  България – 3 март. Деца и възрастни в народни носии, цели семейства, присъстваха на тържествената церемония в памет на освободителите. 

честване 3 март Пловдив
DarikNews

На честването присъстваха кметът Здравко Димитров, областният управител Дани Каназирева, депутати, районни кметове, представители на политическите партии и обществени организации.

DarikNews

Има дни в историята, които остават трайна следа в историята и превратностите на времето не може да ги заличи, такава е датата 3 март. Това е свещен и най-съкровен ден, ден на възкресението на един народ“, заяви пред присъстващите председателят на Общинския съвет Александър Държиков в празничното си слово.

DarikNews

След военната церемония, командвана от началника на Съвместното командване на специалните операции ген.-майор Явор Матеев, който е и началник на Пловдивския гарнизон, бяха поднесени венци и цветя бяха поднесени на паметника на освободителите от присъстващите официални лица и признателните граждани. 

Пловдив празнува Освобождението