Планират операция „Охлаждане”  тази седмица
Планират операция „Охлаждане” тази седмица / netinfo
Улиците в Пловдив ще бъдат оросявани с водоноски в жегите. Такова разпореждане е издал кметът Славчо Атанасов на управителя на общинската фирма „Чистота” Радослав Кошински.
Пръскането ще продължи поне до края на седмицата, която според прогнозите на метеоролозите ще бъде най-горещата това лято. Охлаждането на пътните артерии започва от утре.
13 водоноски ще минават по основните булеварди на града, обясни управителят на „Чистота” Радослав Кошински. Те ще работят по 8 часа дневно, предстои да бъде уточнен точния час, в който ще излизат по улиците, но най-вероятно това ще става в 11 или в 12 часа.

Операция „Разхлаждане” няма да натовари общинския бюджет, нито ще струва допълнителни пари на „Чистота”. Става дума за изтегляне на работата на машините от нощните часове към дневните, когато са горещините, обясни Кошински.

Кметът Славчо Атанасов пък декларира, че работното време на общинската администрация няма да бъде намалявано заради жегите, както беше в предишни лета. Повечето помещения вече са оборудвани с климатици, а и промяната ще създаде неудобства за гражданите, посочи Атанасов.