Перлен бал събира млади таланти
Перлен бал събира млади таланти / снимка: bgdancer.info
Перлен бал събира млади таланти
76968
Перлен бал събира млади таланти
  • Перлен бал събира млади таланти

Перлен бал събира днес десетки млади таланти в Пловдив. Събитието се провежда за втора поредна година и в него участват деца на възраст от 6 до 19 години. Във фоайето на Военния клуб са подредени техни картини, а на сцената като истински перли ще заблестят творческите умения на малките танцьори, актьори и певци.

Организаторите са от Сдружението за изкуства “Ера 3000” и Българската федерация по спортни танцови дисциплини и имат подкрепата на Община Пловдив. И децата, и техните родители трябва да спазват специален дрескод - бяло и черно, комбинирано с перлено бижу.

Ще се проведе търг на детски картини, получили международно отличие , а на сцената ще бъде представена част от новия спектакъл „Магията на траките“ и етюд от позната за децата от екрана „Ледена епоха“. Талантите са четири различни направления – танцово, вокално, театрално и изобразително изкуство. Най-добрите ще се борят за шест стипендии до 300 лева.

Специално жури от художници, представители на училищата по изкуства и медиите, вокални педагози, солисти и хореографи ще оценява изпълненията на децата.

Още много изненади могат да очакват всички гости на  Перления бал на талантите в Пловдив, който започва от 19 часа. С помощта на публиката ще бъде изработен и огромен хартиен лебед от оригами. Цената на поканата за двама е 20 лева.