Педофилът от Пазарджик върнат в ареста
Педофилът от Пазарджик върнат в ареста / netinfo
Уличеният в блудство с деца главен архитект на Ракитово Мануил Манолов отново е арестуван по разпореждане на прокуратурата във Велинград, която е постановила нова 72-часова мярка за задържането му.

59-годишният мъж бе закопчан по сигнал на 30 септември в луксозната му вила с две голи момичета на 12 и на 14 години, но бе пуснат заради сърдечна криза.

Срещу Манолов е повдигнато обвинение за системни блудствени действия с момичетата от Дома за деца, лишени от родителски грижи и велинградското помощно училище. Установено е, че той е давал на непълнолетните и малолетните алкохол и опиати, а след блудствата – и дребни суми, от 2 до 10 лева. До момента не са събрани данни за принуда. Според НК обаче лицата, блюдствали с малолетни, подлежат на наказателна отговорност, без значение дали жертвите са били насилвани или са участвали доброволно.

До края на тази седмица администрацията в Ракитово трябва да вземе решение дали главният архитект ще бъде отстранен от поста. Очакванията са след изтичането на 72-часовата мярка “задържане под стража”, прокуратурата да поиска налагането на постоянен арест.