Отоплението на Белодробна гарантирано още за седмица
Отоплението на Белодробна гарантирано още за седмица / netinfo

Поне седмица няма да има проблем с отоплението на Втора градска болница „Св. Пантелеймон”, която се захранва с пара от Отоплителна централа „Юг”. Това заяви заместник-кметът Александър Константинов след среща с ръководството на EВН. Представителите на енергийната компания са съобщили, че получената днес от „ЕВН Топлофикация България” квота за газ от хранилището в Чирен за следващите 7 дни ще позволи да продължи работата на ОЦ”Юг”, която не може да мине на мазут.

Александър Константинов обаче бе категоричен, че приемът на нови пациенти в болницата в „Кючук Париж” трябва да спре, въпреки че в момента температурата в болничните стаи е 22 градуса. Заместник-кметът призна, че са основателни притесненията на изпълняващата длъжността управител д-р Хариета Елкова за затруднения в изплащането на заплатите при спиране на приходите по клиничните пътеки. Те продължават да приемат болни, но какво ще правят с тях, ако останат на студено, риторично попита Константинов.

Още в петък общината ще отпусне необходимите на Белодробна болница средства за закупуване на алтернативно гориво за отопление. Дизеловата инсталация на диспансера е проверена и е в изправност, очакваме само заявката за необходимите количества, каза Александър Константинов.