Още солнопясъчна смес поръча Общината
Още солнопясъчна смес поръча Общината / netinfo

Нови количества солнопясъчна смес поръча Община Пловдив, съобщи кметът Славчо Атанасов. Той обясни, че количествата, с която разполага „Чистота” не е привършила, но се очакват нови снеговалежи. От началото на зимата досега сме изразходвали около 6-7 хиляди тона солнопясъчна смес, съобщи за Дарик управителят на комуналната фирма Радослав Кошински. Той припомни, че в началото на сезона дружеството е разполагало с 11 хил. тона, но заради непрекъснатото опесъчаване на заледяванията през нощта, са изразходвани повече инертни материали.

Славчо Атанасов бе категоричен, че общинското ръководство си е взело поука от късното хвърляне на инертни материали при последните валежи и изрази надежда, че няма да има втори подобен срив в снегопочистването. Според него засега наказания няма да има, но ако грешката се повтори, тогава виновните ще бъдат санкционирани.

Градоначалникът щял да обмисли предложението на кмета на „Западен” Здравко Димитров, районните кметове да сключват сами договорите с „Чистота”. В момента ние сме само диспечери, които броят курсовете на снегопочистващите машини, коментираха районните кметове, искайки повече правомощия. Те се оплакаха, че във всички райони малките улички не са почистени. Идеята им тепърва ще се обмисля от общинските юристи, както и предложението на кмета общинското дружесво „Градини и паркове” също да бъде на подчинение на районните кметове.