Мотобратя дават курбан и посрещат Джулая в кампанията Пази ни!
Мотобратя дават курбан и посрещат Джулая в кампанията Пази ни! / снимка: Кирил Кирилов, архив

Най-важното е водачите да внимават на пътя. Към това призова от ефира на Дарик радио Марин Кушев от мотобратството и клуб „Вагабондс“. Много често шофьорите не ни забелязват и стават катастрофите, каза още рокерът. Той е от организаторите на кампанията „ПАЗИ НИ!!! Не отнемай предимство!”. Инициативата цели да намали пътнотранспортните произшествия с мотоциклетисти и велосипедисти, както и да повиши спазването на правилата за движение по пътищата. За 25 години в мотобратството съм преживял всичко – и хубаво, и лошо, каза още Марин Кушев.

В 25-годишната история на „Вагабондс“ сме загубили много приятели и близки в инциденти по пътищата, съобщават от клуба. Проучванията показват, че най-много пътнотранспортни произшествия в България с мотоциклетисти и велосипедисти са се случили поради отнемане на предимство.

По повод юбилея на клуба в края на този месец и началото на следващия се организира няколко дневен рок маратон с много музика, игри и купон в комплекс „9-ти километър“. Мотосъборът ще се проведе от 30 юни до 3 юли включително. Четиридневната програма включва много концерти, гонки и игри. На 30 юни ще има курбан, а на следващата сутрин е July Morning. В подкрепа на кампанията ще се включат Митко Щерев с „Диана Експрес”, група „Сигнал”, Филип Аврамов, Калин Вельов и много други изпълнители, рокбанди и диджеи.

Една от изненадите на вечерта е избиране на Мис и Мистър Рокер.

Цялото интервю с Марин Кушев можете да чуете на darikradio.bg