Лидерът на КНСБ: Правителството да посредничи за вдигане на заплатите
Лидерът на КНСБ: Правителството да посредничи за вдигане на заплатите / снимка: Sofia Photo Agency
Министрите от правителството да седнат още следващата седмица на масата на преговорите между синдикати и работодатели, за да посредничат в подкрепа на вдигането на заплатите и в обществения, и в частния сектор. Това поиска от трибуната на първомайския празник в град Първомай лидерът на КНСБ Желязко Христов.

Христов призова за дискусия за увеличаване на издръжката на един ученик и за заделяне на повече пари за здравеопазване.

Нямаме нужда от парадни мисли, а от общи усилия, с които да спрем изземването на труда и с подкрепата на министрите да кажем: „Стоп на увеличаването на социалната тежест за работещите”, каза още лидерът на КНСБ. Той каза, че социална държава не значи социализъм и тя може да се гради както с леви, така и с десни политици.

Две изцяло реконструирани улици „Васил Левски” и „Иван Шишман” откри транспортният министър Петър Мутафчиев в родния си град Първомай. Изграждането им е финансирано от Министерството на държавната администрация и административната реформа, който обхваща пет улици в района зад жп гарата в посока село Градина. 10 милиона лева по Оперативна програма „Регионално развитие” е спечелила община Първомай за ремонт на уличната мрежа и за развитие на обществената инфраструктура. Кметството очаква финансиране по проект за строеж на три училища и две детски градини.