Къщичка за книги от днес и в Пловдив
Къщичка за книги от днес и в Пловдив / Дарик архив

Къщичка за книги е монтирана от днес в Цар Симеоновата градина в Пловдив. Това е една от инициативите, посветени на „Дни на зелената седмица“ в община Пловдив в периода 16-20 май.

Къщичката е изработена от възпитаниците на Професионалната гимназия по  вътрешна архитектура и дървообработване по проект на 11-токласника Тихомир Станев. Това съобщи пред Дарик радио директорът на учебното заведение инж. Константин Костадинов. Във вътрешния училищен конкурс за библиотека на открито са участвали 17 проекта.

Къщичката е от иглолистен материал и е покрита с лак за предпазване от влага, уточни Костадинов. Нямам съмнения дали ще издържи на дъждовете, но се притеснявам от вандалите, каза той.

Пловдивчани ще се радват на още една библиотека на открито, изработена от учениците в гимназията по дървообработване. Тя ще бъде монтирана в новия Младежки център на Гребната база на 19-ти май по обяд.

В момента възпитаниците на гимназията се подготвят за матурите. А наесен училището ще е първото, което ще посрещне 2 паралелки по дуалното обучение.

още за къщичките за книги можете да чуете на darikradio.bg