КРЕХКА ТОЛЕРАНТНОСТ гостува в Пловдив
КРЕХКА ТОЛЕРАНТНОСТ гостува в Пловдив / Исторически музей

Пътуващата изложба „Крехка толерантност“ гостува в Центъра за съвременна история в Пловдив. Експозицията от 14 пана разказва за съдбата на евреите в Европа по време на Втората световна война. В нея се представят религията, традициите и културата на еврейската общност. Показани са и фрагменти от преследването на евреите през периода 1933 – 1945 г.

На фотографиите могат да се видят и ключови моменти от спасяването на евреите в Дания, Албания и България. В Пловдив освен паната от пътуващата изложба, ще бъдат показани и табла, изобразяващи спасяването на пловдивските евреи през 1943г., както и оригинални културни ценности на еврейската общност от фонда на музея, синагогата и от Пловдивската митрополия.

Изложбата е създадена от Националния исторически музей в София, а акцентът е провокативна серия от инициативи, провеждани в страните участнички в проекта „ЕвроВизия. Музеите представят Европа“ – Германия, Словения, Италия, Португалия, Франция, Австрия и България.

Фото експозицията ще бъде открита от 17:30ч. в Центъра за съвременна история в Пловдив на ул. „Ангел Букурещлиев“ №14. Пловдивчани и гостите на града ще могат да я видят до края на юни.